Skola / utbildning på G+

Categories: Gplussat
Comments: No Comments
Published on: april 9, 2013

Inspirerad av +Erik Näsström 's delning av jmf GAFE / O365 fick jag för mig att göra det här.

Ett litet dokument där vi hjälps åt att få med grupper (och sidor) med anknytning till just skola och utbildning. Min tanke är att vi sedan kan använda dokumentet för att marknadsföra grupperna på andra plattformar.

Jag är av den fasta övertygelsen att G+ är den optimala plattformen för just erfarenhetsutbyte, samverkan och diskussion. Här finns ju faktiskt allt under samma "tak". Att sen fler och fler skolor satsar på GAFE gör det knappast mindre lockande att lägga det sociala nätverkandet just här.

Kan väl knappast ha under någon att jag under en tid tjatat mycket om Twitter här. Grunden är att jag upptäckt att man på många håll propagerar för att använda just Twitter som en digital mötesplats. Under en tid har jag roat mig med att testa och konstaterat att mig passar det inte. Rörigt och svårt att få ett sammanhang i diskussioner m m.

Eftersom twitter är en helt öppen plattform tar jag mig friheten att länka till #skolchatt  http://goo.gl/fg6l2  Snyggt upplagt med länkning från skollyftet.se till http://skolchatt.wikispaces.com/ där man samlar ihop de olika "chattarna".

Men jag funderar på om jag är ensam om att tycka att det hela är rörigt?

Har fått höra att det är en stor fördel att man begränsas till 140 tkn och att twitter är en så snabb plattform. Detta är argument som jag inte köper, G+ är minst lika snabbt och vad jag vet så är det inget som hindrar från att skriva korta inlägg här heller.

Jag tror faktiskt att det är betydligt lättare att få med de som inte är så vana att kommunicera via sociala nätverk i diskussionen här på G+.

Här behöver man ju inte hålla ihop sin trådar med en massa taggar (är ju inget som hindrar att man taggar ett ämne om man vill)

Nu hoppas jag att det finns intresse för att hjälpa till att fylla dokumentet med intressanta grupper och sidor.

#PLATTAN  

Google+: Reshared 1 times
Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.

Posted by | View Post | View Group

Kommentera

Google+ det sociala nätverket
november 2018
M T O T F L S
« Jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Lite statistik :-)
 • 55Det här inlägget:
 • 97708Antal läsningar totalt:
 • 11Läsningar idag:
 • 156Läsningar igår:
 • 371Läsningar förra veckan:
 • 915Läsningar per månad:
 • 53776Antal besökare totalt:
 • 11Besökare idag:
 • 76Besökare igår:
 • 226Besökare förra veckan:
 • 459Besökare per månad:
 • 31Besök per dag:
Welcome , today is lördag, november 17, 2018