Dagens fundering :-)

Categories: Gplussat
Tags: ,
Comments: 33 Comments
Published on: maj 4, 2013

Ska man eller ska man inte?

Jag är ju en av de större Googletalibanerna, men ibland funderar jag på om man ska propagera för G+ eller inte. Trots allt så är vi ju en förbaskat trevlig skara som finns här.  Uppenbarligen så väcker det en hel del anstöt när man berättar hur bra man tycker den här tjänsten är.

#PLATTAN  

Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.

Posted by | View Post | View Group
33 Comments
 1. Du ska. Å andra sidan så kommer ändå Gplus så sakteliga att "ta över". Det gäller bara att få över företagen hit …

 2. Och rätt mycket anstöt när man talar om att man tycker att de finns mycket övrigt att önska. ; )

 3. Det är känsligt det där…

 4. När sa jag det 🙂

  Tänk på att jag är senil!

 5. "Senil"? Du vore väl den siste 🙂

 6. Vilka är det som blir provocerade av G+? Är det folk vars liv och självkänsla bygger på Fejjan och Twitter? Om så, förgör dem!

 7. Michel Laine Michel Laine skriver:

  Man kan ju propagera utan att vara taliban-aktig?

 8. Thomas Höög Thomas Höög skriver:

  Obs. När Svenska Akademien föreslår googletaliban som nytt ord så kommer Google stoppa det tyvärr.

 9. Henry Rouhivuori Henry Rouhivuori skriver:

  Man skall eller iaf bör tala om Google plus förträfflighet på Facebook. 😉

 10. Anne Säbom Anne Säbom skriver:

  Men man måste först tycka att plus är förträfflig 🙂

 11. Anne Säbom Anne Säbom skriver:

  Och det ena måste ju inte utesluta det andra, eller ?

 12. Johan Eriksson Johan Eriksson skriver:

  tror inte man direkt behöver markandsföra G+, det är bara se till att diskussionerna styrs över hit 🙂

 13. Mattias Eriksson Mattias Eriksson skriver:

  Tja, jag propagerar inte så mycket, men för de som undrar brukar jag berätta vad jag tycker fördelarna är och varför det passar mig. Jag upplever dock, att många trivs i sin mer slutna tillvaro på FB och inte riktigt förstår tjusningen med att ta kontakt med nya trevliga människor… ja, då accepterar jag det och inser att vi är olika där.

 14. Björn Sennbrink Björn Sennbrink skriver:

  G+ it is. Tog bort alla vänner på FB idag. Behåller FB för adminrollerna. Fatta min mormor(!) har Facebook-konto. Tjena.

 15. Michel Laine Michel Laine skriver:

  +Mattias Eriksson Jag har fått samma uppfattning av mina närmsta som finns på FB. En sa t.o.m. "Varför ska jag ha nya vänner? Jag har ju redan de jag behöver på FB".

  Så det är nog sant det du säger.

 16. Anne Säbom Anne Säbom skriver:

  Sluten tillvaro på FB? Nä det har då inte jag. Vansinnigt kul tillvaro har jag där. Man behöver väl inte dissa det ena för det andra? Här är det bullar, tvätta och sånt. På FB har jag nästan inga såna statusar. Men jag tycker det är kul med båda.

 17. Mattias Eriksson Mattias Eriksson skriver:

  +Anne Säbom Nä, jag dissar absolut inte FB, men jag upplever att den sidan mer vänder sig till de vänner man redan har (och jag är inne där lite sporadiskt i just det syftet). Och om syftet med ens digitala socialiserande är att behålla kontakten med befintliga vänner, så gör FB göra jobbet väldigt bra. G+ ser jag mer som ett sätt att hitta nya personer att lära känna, vissa baserat på gemensamma intressen andra bara på slump och trams.
  Sedan vad ens G+ tillvaro fylls med beror ju vilka man väljer att lära känna, ankdammen är ju mycket trams vilket kan vara skönt för att lätta upp. Sedan följer jag personer baserat på lite olika intressen, vilket ger ett rätt blandat flöde. Men den gemensamma nämnaren är att de flesta i mitt flöde är personer jag inte kände före G+.
  Och det är detta jag brukar lyfta fram i FB mot G+ diskussioner, båda är bra för lite olika saker. Så vilket man föredrar beror nog mycket på vad man är ute efter. Så jag håller med dig, att man inte behöver dissa vare sig det ena eller det andra.

 18. Anne Säbom Anne Säbom skriver:

  Tack för att du berättar. Jag lär mig av det. På FB har jag nog 150 personer som jag kände innan av 433. Beror nog kanske på vem man är. Men jag förstår nu varför du är här. Köper det argumentet. Det är jättekul att lära känna nya människor.
  Jag har bara inte fått riktigt kläm på hur man gör och det jag ser hittills är mest vad folk kallar banala vardagsting.
  Men jag ger mig inte en dag så kanske det lossnar 🙂

 19. Åke Jonsson Åke Jonsson skriver:

  Va gör du? Äh, det här är bara den röda Facebook säger jag. Aha, ok. Ungefär på den nivån. Men en o annan undrar nog hur man får den där röda;)

 20. Åke Jonsson Åke Jonsson skriver:

  Avänder båda sidorna, har mer behållning av grupper på fb tycker jag. Än så länge är fb bättre för företag och dom flesta större går att kommunicera med där. Skulle inte lägga ner fb, varför det ? Ingen av mina vänner skulle flytta, för deras vänner flyttar inte, och inte deras i sin tur heller.

 21. Michel Laine Michel Laine skriver:

  Varför ska jag behöva skaffa FB bara för att mina vänner inte orkar kontakta mig på mina tre telefonnummer, två smsnummer, fyra epostadresser eller ringa på dörren?

  Nä. Jag finns här om dom vill mig nåt.

  ..och på alla de där ställen jag nämnde ovan. Det får räcka.

 22. Diskussionen i sig är intressant eftersom svaret på frågan egentligen inte bygger på vilken av sidorna som fungerar bäst tekniskt. De handlar bara om vilken typ av kontakter och hur jag använder tjänsten.
  Uppsvinget av grupper på FB har förändrat min närvaro där exempelvis, det är inte längre jag och mina 300 närmsta "vänner". Det är jag och alla människor i världen som delar mina intressen, och gör det i olik grupper. Funkar toppen. 
   FB och G+ är lite olika ja men inte tillräckligt för att de det ska bli en massflytt från FB till G+. För att det skulle hända så måste Google presenterar något helt nytt, någon som FB inte har. Vilket inte är fallet.

  Jag hänger mest på twitter, lite på FB och nästan ingenting här. Det beror ju inte på att Twitter är bättre än G+ utbudsmässigt, det är ju tvärt om.  Nej twitter funkar bättre för mig eftersom där finns mina kontakter, min diskussion, mitt nätverk. Det är där vi hänger. Skulle folk flytta över till G+ så skulle jag hänga på. Det är liksom inte svårare än så.

 23. Michel Laine Michel Laine skriver:

  Precis. Du är låst av dina kontakter.

  G+ bygger primärt på att ha kontakt med folk du inte känner, över landsgränser, språkbarriärer och avstånd.

  Valet är ditt.

  Men vill du bara använda ett medium för att kommunicera med din normala kontaktsfär kommer du endast finnas där de är. Oavsett vilket medium som kanske är mest lämpligt för kommunikationen.

 24. Bra och intressant inlägg +Petter Bergenstråhle 

  Håller helt med dig om att Grupperna är väl det som är mest användbart på FB förutom att hålla kontakt med tjocka släkten och de närmaste. Det som gör att grupper på FB får ett stort antal medlemmar är ju just det att alla har ett konto på FB (men hur många är aktiva).

  Men jag tycker nog att grupperna på G+ är funktionsmässigt så mycket bättre. Blir betydligt bättre struktur då man kan ämnesindela diskussionen i gruppen. Möjligheten att starta en hangout i gruppen är ju inte heller att förakta.

  Twitter är snabbt och bra när det gäller små korta informativa meddelanden och länkar. Men börjar man övergå till att vilja diskutera något har det helt klart sina brister. Inte minst de 140 tecknen och att utrymmet blir ännu mindre med lite mentions och taggar. Nu vet jag att det är de som säger att det är bra att utycka sig kort. Visst kan det ibland vara en fördel att inte sväva ut (som i den här posten). Men ofta är det nog en fördel att kunna skriva det man menar på ett begripligt sätt.

  Här kan man ju med fördel kombinera de olika tjänsterna. T ex korta mess och blänkare på Twitter. När man upptäcker att man vill gå lite djupare i ett ämne så flyttar man in det i en tråd här på G+. Detta ger ju fördelen av att man även kan begränsa vilka som har tillträde till tråden genom att inte göra den offentlig. Finns det andra som man tror är intresserade så kan dom ju enkelt pingas in i tråden (man kan ju t o m enkelt gå över till en hangout om man vill).

  Tyvärr så verkar ju många ta det som någon form av personligt påhopp när man försöker tipsa om att det kanske finns bättre sätt att göra saker 🙂

  Det kan ju finnas ett skäl till att så många som har det här med IT som heltidssyssla tycks vara dom som i första hand går över till G+.

  Jag är faktiskt övertygad om att många kommer att öka sin användning av sociala media som en väg att kommunicera med s a s lite goda råd och hjälp på vägen.

  Varför ska man göra som alla andra gör om man upptäcker att det finns bättre sätt att göra något på. Är det inte då bättre att försöka påverka andra. Det innebär ju faktiskt inte att man säger att den man tippsar gör fel.

  Rent funktionsmässigt har jag svårt att se någon bättre plattform än G+ idag. Att det sen råder ett härligt öppet och respektfullt klimat här gör ju knappast saken sämre.

 25. Tror precis som du +Freddy Håkansson  att de olika sociala plattformarna kommer att finnas sida vid sida och integreras allt mer i varandra. De är bra på olika saker.

  Att det är just IT folk som anammar G+ kan man se från två olika håll.
  1. IT folk är tidiga och hoppar på det nya som är bra.
  2. IT folk fattar det som är lite mer komplicerat och kan använda sig av dess funktioner på ett bättre sätt. Dock så tror jag att G+ relativa komplexitet, i jämförelse med FB och Twitter kanske skrämmer bort den vanliga användaren.

  Nej man ska inte göra som alla andra om man tycker något annat – men de sociala medierna fylls inte pga av tekniska specifikationer eller funktioner. De fylls pga vilka andra personer som finns där.

 26. Åke Jonsson Åke Jonsson skriver:

  Jag har märkt att en del som haft fokus på business, eller bara enslida områden , tex IT, Android, mat, foto,hälsa mm, nu börjat deltaga i det folkliga "tramset" på G+också, en naturlig rolig utveckling

 27. Är G+ komplext?

  Det kan jag inte förstå, vari ligger det komplexa och svåra?
  Jmf man med FB så är det ju detsamma, vänlistor, sidor och grupper.

  Att lära sig att hantera Twitter för annat än rena postningar är betydligt mer komplext.

  Det lite lustiga är att just det här med att det är svårt och komplext hör jag ärligt sagt mest från folk i "skolans värld". Förvånande för där borde man väl nästan ha lättare för att ta till sig nått nytt än vad "medelsvensson" har.

  Känns lite som att någon profet säger Twitter och alla håller med och det blir nån slags "Kejsarens nya klader" effekt.

  Tittar man på den här tråden så tycker jag att man ser hur obegriplig och rörig en twittertråd lätt kan bli http://goo.gl/gg9rB

  OK Den är tråden spårade ur och övergick till trollande, men finns många lika obegripliga och feltolkade trådar.

 28. Ja jag tycker att G+ är komplext och det beror på att det försöker vara allt på samma gång,

  G+ försöker vara FB, vi ska posta våra bilder, våra statusar och hålla kontakt med våra egentliga vänner och bekanta-

  G+ försöker vara twitter, genom att öppnad upp för ensidigt följande, samtidigt som du kan styra vilka som får se dina uppdateringar genom cirklar.

  G+ försöker att vara flickr genom att i stort sett tvångintegrera picasa.

  G+ försöker vara Instagram med fotofilter i appen osv. osv osv.

  Jag vet att jag svär lite i kyrkan nu, men i mitt tycke så är  G+ lite som en Schweizisk armékniv. Många verktyg på samma ställe men de är lite sämre än det specialiserade  verktyget. Ska jag fälla ett träd så tar jag inte fram sågen i armékniven jag går till garaget och hämtar motorsågen ; )

  Därför är det komplext, inte användarmässigt utan för att det försöker vara allting på samma gång och lyckas sådär i mitt tycke. 

  Men det är ju så, vi har ju alla våra favoriter och det vi inte gillar. Jag skulle exempelvis aldrig kunna tänka mig att köpa en Opel, det är konstigt och irrationellt men så känner jag. Det är säkert också därför som många blir irriterade när någon säger att det finns något bättre än det de gillar.

 29. Måste bara fråga Peter 🙂

  Kan vara att jag är korkad, men att diskuter något på twitter tycker jag är omöjligt.
  Finns saker där son jag skulle vilja kommentera, men avstår oftast då jag inte kan få ihop en begriplig kommentar. Blir det sen en diskussion så är det ju bara att lägga ned.
  Känns mer som en plats man kan säga något klokt eller roligt, och sen vart det bra med det.

  Kanske för att jag gillar diskussioner typ denna som jag trivs bäst här (och skulle vilja få hit en del som jag vill munhuggas med).

 30. Jag gillar flödet på twitter, nackdelarna med tjänsten är också dess fördel. Vem som helst kan ge sig in i diskussionen även de som inte följer mig eftersom de säkert följer någon jag diskuterar med. 
  140 tecken är en begränsning för vissa saker, men ofta en fördel. Framförallt eftersom det liknar ett riktigt samtal. Inläggen blir korta, tempot högt och man kan lägga sig i, precis som om man sitter mitt emot varandra. Det här inlägget kommer väl ta mig fem sex minuter att skriva, under den tiden står diskussionen still. Vi kommer inte vidare i den. 

  Sedan finns det så klart nackdelar också, större diskussioner blir lätt oöverskådliga, eftersom trådningen är för dålig, men det gör egentligen inte så mycket, eftersom samtalet lätt kan haka i på olika ställen. 

  Klart vi ska få hit fler människor till G+, frågan är bara hur då? Vad har G+ som ingen annan tjänst kan bistå med? I dagsläget har jag svårt att se vad det är. Det är svårt att få folk att ta klivet om det inte är solklart vad som är bättre på andra sidan.

 31. Kanske är så att ordbajsare som jag trivs bättre här:-)

  Jag tycker väl snare att det är lättare att hoppa in i en tråd här och få ett sammanhang om vad vi pratar om.

  Tycker också att vi har högre i tak här. Twitter känns mer som hålla med föregående talare.

  Kan vara bra för att säga nått som kan starta en debatt, men sen blir den omöjlig att följa.

  Ser för övr inte mycket som jag vill kalla diskussion där.

 32. Det där beror på var vi hänger. Jag är mycket på Twitter, diskuterar mycket där.

  Jag tycker inte det händer någonting här på G+, tyst som i graven. Jag antar dock att det inte är det, det är bara min bild eftersom jag så sällan deltar.

 33. Kan ju också bero på vilka frågor man gillar att diskutera:-)

Kommentera

Google+ det sociala nätverket
april 2018
M T O T F L S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Lite statistik :-)
 • 71Det här inlägget:
 • 91102Antal läsningar totalt:
 • 15Läsningar idag:
 • 21Läsningar igår:
 • 257Läsningar förra veckan:
 • 758Läsningar per månad:
 • 49503Antal besökare totalt:
 • 15Besökare idag:
 • 19Besökare igår:
 • 197Besökare förra veckan:
 • 638Besökare per månad:
 • 26Besök per dag:
Welcome , today is torsdag, april 26, 2018