Ska vi ha mobilfria zoner?

Categories: Gplussat
Tags: ,
Comments: 7 Comments
Published on: november 1, 2013

Gå till 07:20 i sändningen och se +Joakim Jardenberg vara med och prata om det här med att vara uppkopplad.

Jag håller nog med om att det är inte att vara uppkopplad eller inte som är problemet. Fokus på fel sak s a s, det är hur vi använder tekniken och hur vi i det stora hela uppför oss i mötet med andra människor det handlar om.

Sen får vi väl ge SVT Play ett litet plus i kanten för G+ knappen 🙂

#PLATTAN  

Embedded Link

Gomorron Sverige | SVT Play
Dagsaktuella gäster i intervjuer, debatter och diskussioner i soffan varje kvart. Tips om mat och resor och recensioner av film och böcker m.m. Rapport sänder nyheter varje halvtimme med start 06.30. Vädret varje halvtimme med start 06.40. Sportnytt sänds kl 07.05, 08.05 och 09.05. Regionala nyheter sänds varje halvtimme med start 07.10. Läs text-tv sid 679.

Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.

Posted by | View Post | View Group
7 Comments
 1. nej! vill man inte vara uppkopplad får man slå av luren/slå på flygplansläget.

 2. På vissa ställen kan jag tycka att man kan ha tysta zoner. Dvs där man inte talar i telefon eller blippar med den, men varför skulle man inte få vara uppkopplad om man inte stör någon?

 3. Anders Stolt Anders Stolt skriver:

  Det stora problemet är att folk inte kan hantera sina mobiler och göra det rätt. Man behöver inte ha mobilen i högsta hugg när man pratar med någon annan. Fruktansvärt irriterande. Då går jag därifrån oavsett vem det är. Faktum är att de yngre är bättre på detta än de som är över 30 år.

 4. Pia Hopkins Pia Hopkins skriver:

  Om man blir kallad till ett möte och vederbörande väljer att svara på samtal och mejl så innebär det att man inte är riktigt intressant!  Respekt är ömsesidig. Varför sitta kvar hos en person som inte kan visa respekt? 
  Är det okey att läsa privata mejl när man sitter i en förhandling där ett miljonkontrakt kan äventyras för företaget man arbetar för? 
  När det gäller relationen föräldrar, mobiler och barn…. så gäller det nog att tänka på att ta konsekvenserna för sitt handlande. Varför skulle ett ignorerat barn bry sig om dig när du blir sjuk eller hamnar på hemmet? Finns visserligen inga garantier men förutsättningarna är nog lite större om det finns balans i uppmärksamhet och respekt.
  Varför skaffar man sig barn?

 5. Om folk ursäktar sig, "du, ledsen, jag måste verkligen ta det här" då är det okay för sådant händer. Men om man märker folk slentrianmässigt kollar sin mail och fipplar med annat då är det dålig stil.

 6. Pia Hopkins Pia Hopkins skriver:

  +Täpp-Anders Sikvall Jag brukar faktiskt svara nej på den frågan och det brukar eliminera okoncentrationen. Får uppmärksamhet dock något irriterad… men jag får den…..   🙂

 7. Fast jag hade i det läget +Pia Hopkins känt mig lite dum om det faktiskt är väldigt viktigt.

  Säg att dagis ringer och något har hänt och du bara "nej, du har kallat till budgetmöte så nu får du vänta tills det är klart" liksom? 🙂

  Det är heelt ok i min värld att ta ett viktigt samtal om det är viktigt. Om det är Bredbandsbolaget som ringer och undrar om man vill teckna tilläggstjänsten box däremot är det knappast så viktigt att det inte kan vänta.

  Det jag vänder mig mot är fipplandet. Folk fipplar något frenetiskt med telefonerna, särskilt när man väntar på maten på en restaurang eller när man skall inleda ett möte. Det är den ouppmärksamheten jag kan reta mig på.

Kommentera

Google+ det sociala nätverket
november 2018
M T O T F L S
« Jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Lite statistik :-)
 • 51Det här inlägget:
 • 97708Antal läsningar totalt:
 • 11Läsningar idag:
 • 156Läsningar igår:
 • 371Läsningar förra veckan:
 • 915Läsningar per månad:
 • 53776Antal besökare totalt:
 • 11Besökare idag:
 • 76Besökare igår:
 • 226Besökare förra veckan:
 • 459Besökare per månad:
 • 31Besök per dag:
Welcome , today is lördag, november 17, 2018