Terrorister är terrorister och vilken religion de bekänner sig till har inte med…

Categories: Gplussat
Tags: No Tags
Comments: 2 Comments
Published on: april 20, 2017
Terrorister är terrorister och vilken religion de bekänner sig till har inte med saken att göra.

Visserligen gömmer sig många bakom en religion, men det gör inte att vanliga människor som bekänner sig till religionen stödjer terroristerna. Sanningen är väl att det ofyast är de som har religionen i vars namn terroristerna utför sina illdåd som drabbas hårdast av deras terror.

Det värsta terrordåd som utförts i vår del av världen var väl när Anders Behring Breivik mördade 69 ungdomar på Utøya och hans bomb dödade 8 i Oslo. Även han använde en religion som förevändning för sina illdåd men det är väl ingen som betraktar alla kristna som potentiella terrorister.

Han beskrev sig 2011 som kristen i kulturellt avseende, men att han saknar en personlig gudsrelation. Han menade 2015 att han ber till Oden och alltid har föraktat den svaghet och internationalism som kristendomen representerar.

Men liksom de Islamska terroristernas död så drabbade hans dåd de som tillhör de som vi i kulturellt avseende skulle kalla kristna. Med andra ord människor som hör hemma i just den kultur man säger sig kämpa för.


Vi är muslimer – inte terrorister
DEBATT: Debattören: Jag och mina bröder och systrar blir ständigt ifrågasatta

Post imported by Google+Blog for WordPress.

Posted by | View Post | View Group
2 Comments
 1. Fredrik Hansson Fredrik Hansson skriver:

  Så sant så, hur många krig har inte ut kämpats i guds namn, IRA var så vitt jag vet kristna om en protestanter så lika förbannat så var dom kristna och så var även RAF på sin tid, även om deras ideologi var något förvirrat så var dom som vi andra.
  Så de är inte religionen som styr utan vilka dårar som propagerar för en till skruvad del av den som är farliga

 2. Thomas Andersson Thomas Andersson skriver:

  Sen har vi alla terrordåd i USA där det är kristen extremhöger. Det har skett en massa bombning och mord där dom tex dödat och attackerat dom som haft med aborter att göra. Men ändå är det dom muslimska terroristerna som nämns mest. Sen ser vi till Sverige då är det trots allt bara två attentat varav det första bara dödade terroristen. Om man jämför det med hur många attentat och mord som skett av nazister då har dom gjort betydligt fler. Ändå låter det som om det är en muslimsk terrorvåg.

  Det man snarare bör koncentrera sig på är vilka som blir terrorister eller extremister. För i dom flesta fall är det unga med trasslig bakgrund oavsett om det är muslimska terrorister eller nazister mfl. Tar dom som dragit till IS tex då har dom sällan varit speciellt religiösa dom har ofta haft en kriminell bakgrund. Gör man förbyggande arbete och hindrar unga från att hamna utanför då löser man även det andra.

Kommentera

Google+ det sociala nätverket
november 2018
M T O T F L S
« Jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Lite statistik :-)
 • 24Det här inlägget:
 • 97708Antal läsningar totalt:
 • 11Läsningar idag:
 • 156Läsningar igår:
 • 371Läsningar förra veckan:
 • 915Läsningar per månad:
 • 53776Antal besökare totalt:
 • 11Besökare idag:
 • 76Besökare igår:
 • 226Besökare förra veckan:
 • 459Besökare per månad:
 • 31Besök per dag:
Welcome , today is lördag, november 17, 2018