Vi ska ha åsiktsfrihet men..

Demokratin måste skydda sig mot de som med hjälp av demokratin vill avskaffa densamma. 

Almedalsveckans arrangörer om nazistisk närvaro: ”Våldsbejakande organisationer inte välkomna”
Det har kommit kraftig kritik mot att den uttalat nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen tillåts delta i politikerveckan i Almedalen i sommar. Arrangörerna, som tidigare sagt sig vara bakbundna av yttrandefrihetsgrundlagen i beslutet, klargör nu sin ståndpunkt och skriver i en debattartikel på SVT Opinion att våldsbejakande och antidemokratiska organisationer inte kan vara en del av Almedalsveckans officiella program.

Post imported by Google+Blog for WordPress.

Posted by | View Post | View Group

 Post details 

Categories: Gplussat
Tags: No Tags
Published on: april 28, 2017

 Comments (8) 

 1. Fredrik Hansson Fredrik Hansson skriver:

  Åsiktsfriheten är viktig men dessa åsikter är inte värda att torgföra och bygger på en icke demokratisk idé vilket innebär att den den är odemokratisk

 2. Jag tror på åsikts- och yttrandefriheterna men…?

  https://youtu.be/q9cYuQonbXs

 3. Frågan är vad vi vill skydda oss mot. Att t ex inte få stödja IS är ju ett ingrepp i åsiktsfriheten.

 4. Ja, jag ber för allt i världen om ursäkt för att jag postade länk till ett videoklipp på UTRIKISKA, vilket ju inte alla läsare bör förväntas kunna tillägna sig. För att då bidra till budskapets spridning i etern får jag kort referera att det således handlar om Sir Ahmad Salman Rushdie, som menar att man inte både kan hävda att man står för yttrandefrihet och samtidigt inskränka densamma, baserat på personliga preferenser, ty då rör det sig inte längre om yttrandefrihet. Friheten att yttra en åsikt, uppfattning, värdering etc är själva poängen med yttrandefriheten och det är mycket enkelt, antingen är man anhängare av detta eller så är man inte.

 5. Thomas Andersson Thomas Andersson skriver:

  Finns en enorm skillnad på charlie hebdo och nazisterna. Det är att charlie hebdo bara tecknade nazisterna tvingar andra att var tysta. Att man ska tillåta åsikter som man inte gillar på Allmedalen det har jag inga problem med. Jag tycker ju att det är ok att idioterna från alliansen får tala där och till och med SD. Men det som är skillnaden i detta fall är att det är nazister som dessutom är terrorister. Det är personer som hindrar andra från att använda sin yttrandefrihet genom terrorism. Vi vet hur det var när svenskarnas parti var där. Dom hotade bla Mona Sahlin och Gudrun Schyman. Hade dessa nazister varit fredliga och inte varit knutna till terrorism då hade det varit en annan sak men nu är dom inte det. Och jag undrar om det hade varit lika ok om det varit personer knutna till IS som varit där. Sen finns det en ganska stor risk att deras motståndare på vänstersidan kommer att vilja vara där också och då har vi kravaller mellan AFA och nazisterna. Så jag har inte lyssnat på klippet som du +Christian Andersson lade upp med Rushdie men jag är tveksam till att han vill låta terroristgrupper få komma in i diskussioner och styra debatten med hot.

 6. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  Blir rätt trött på folk som inte vet vad yttrandefriheten i vår lagstiftning, och som anses vara yttrandefrihet i demokratier.

  Det handlar om vad STATEN och dess myndigheter INTE får göra mot medborgare och boende i landet. Det handlar INTE om att jag måste bjuda in, eller acceptera att Nazister kommer på min födelsedagsfest. Det är en privat fest, och jag som arrangör bestämmer vilka jag vill ha där och vilka som jag kommer att avvisa.

  Är det ok?

  På samma sätt så kan exempelvis den PRIVATA bokmässan välja att inte bjuda in eller acceptera att Nazister är där. De kan VÄLJA att bjuda in Nazister och acceptera att Nazister närvarar. MEN då får vi andra även nyttja vår yttrandefrihet och i ANDRA media protestera mot det. De behöver inte lyssan, och som nu ändå bjuda in dem.
  Men skulle de neka Nazister tillträde till bokmässan, så är det INTE ett hot mot yttrandefrihet, åsiktsfrihet etc. Det är en PRIVAT tillställning, och STATEN har inte förbjudit dem.

  Det är ok.

  Samma med politikermässan. De behöver inte bjuda in Nazister. Sedan så är det enligt tradition Riksdagspartier som är på Almedalsveckan. Nazisterna kvalar inte in där. Så det finns flera anledningar att inte godta deras anmälan.
  Nu får de ju fortfarande vara där, polis och veckan har tydligen hyrt ut plats till Nazisterna. Men de är bara nekade från att vara med i programmet.

  Det är ok.

  Men MIN ÅSIKT är att Nazister, som är rasistiskt och antidemokratisk rörelse förtjänar inte att få gå på andras fester, mässor etc. Det eftersom det hindrar deras offer från att kunna gå på dessa, med fara för deras liv.
  Ja, när en kvinna i falun sa åt några som spelade nazisisk musik att de kunde skriva ned eller sluta spela musiken, så blev hon förföljd och hotad av dem. En kvinna i Nazisternas sällskap förföljde henne så hon var tvungen att kalla på polis.
  Sådanna personer skall inte bjudas in på gemensamma fester. Och de som ändå gör det, skall få höra det.
  Ja, AFA och liknande har heller inte på bokmässa eller Almedalsveckan att göra. Ej heller våldsamma Islamister som förespråkar terrorism, som nazisterna även gör.

 7. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Christian Andersson att posta en länk utan att kommentera varför vi skall läsa, och varför du gör det är inte ett inlägg i debatten. Det förtjänar lika mycket uppmärksamhet som en kommentar med enda innehåll "du har fel!"

 8. Thomas Andersson Thomas Andersson skriver:

  +Anders Jackson Håller med både Allmedalen och bokmässan är tillställningar som anordnas privat och inte av staten och dom behöver inte ta med vilka som helst. Att inte ta med nazister och antidemokrater borde vara självklart. För dels kommer dom att hota andra och hindra deras yttrandefrihet. Men sen blir det skumt att tex ha med nya tider som är en publikation som är antiintellektuell och antivetenskaplig och som sysslar med sk "alternativ fakta". Dom är ju emot allt som bokmässan står för. Sen har dom redan i princip hotat en stor del av dom andra på bokmässan eftersom dom uppmanat till "hembesök" hos dom och förra året var det nazister utanför som hotade folk. Samma på allmedalen det är lika korkat där att ta med nazister vars mål är att ta över landet och skapa diktatur. Det är samma där vi vet hur det kommer att bli dom kommer att hota folk.

Kommentera


 Menu 

 © 2018 - Freddy's Platta 

%d bloggare gillar detta: