Dags för skolavslutning igen

Categories: Gplussat
Tags: No Tags
Comments: 7 Comments
Published on: juni 13, 2017
Liksom alltid tycker jag att det är fel med skolavslutning i kyrkan. Finns det ingen annan lokal så kan det väl möjligen vara ok, men då ska det vara helt utan kyrkliga inslag som böner medverkan av präst m m.

Jag har absolut inget emot varken kyrka eller några religioner, men som icketroende så tycker jag att det känns konstigt att besöka kyrkan för något som egentligen inte har ett dugg med kyrkan att göra heller. Tradition säger en del, men för mig handlar religion och kyrkliga lokaler om tro och inte traditioner.

Post imported by Google+Blog for WordPress.

Posted by | View Post | View Group
7 Comments
 1. Vi hade skolavslutning i kyrkan när jag gick i grundskolan. Detta främst för att det var den enda lokal på obygden som där alla barn och anhöriga fick plats. Minns faktiskt inte om det var någon präst med. Om så var, så gjorde hen mycket lite väsen av sig, för de enda religiösa inslagen jag minns är sommarpsalmerna och dem brukar man väl sjunga även om avslutningen hålls annorstädes. Men finns det andra lämpliga lokaler (eller utomhus som mina barn oftast varit) så ser jag ingen anledning till att vara just i kyrkan.

 2. Själv så hade jag inte en enda avslutning i kyrkan trots att religion på den tiden hette kristendomskunskap 🙂

 3. Kim Nilsson Kim Nilsson skriver:

  Tror vi i vår lilla by hade avslutning i kyrkan varje gång i åk 1-6, något som fortsatte många år. Tror inte vi hade det i åk 7-9, men då var vi också en resande klass från två olika samhällen som sammanstrålade i högstadiet i ett tredje större samhälle.

 4. Jennie Edberg Jennie Edberg skriver:

  Sång och uppträdande utomhus på skolgården är väl perfekt och sedan fikastund i klassrummet. ????☕?? Så har det alltid varit här och det har fungerat bra i alla väder. ??

 5. Fredrik Hansson Fredrik Hansson skriver:

  Så har de varit länge så riskan är att de blivit en tradition

 6. Kim Nilsson Kim Nilsson skriver:

  Barnens skola har skolavslutning på skolgården, med tal och sång. Julavslutningen är däremot i närmaste kyrka. Dock utan föräldrar. Finns inte plats.

  Vi är välkomna att hämta dem på skolgården när allt är färdigt.

 7. Lelle Nilsson Lelle Nilsson skriver:

  Har aldrig fattat varför vissa skolor har avslutning inomhus, lyckligtvis slapp jag det när jag var barn och mina egna barn hade också avslutningen utomhus. Fina härligt sommriga minnen från barnens avslutningar som man inte fått från en tråkig kyrka.

Kommentera

Google+ det sociala nätverket
juni 2018
M T O T F L S
« Maj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Lite statistik :-)
 • 13Det här inlägget:
 • 92865Antal läsningar totalt:
 • 2Läsningar idag:
 • 43Läsningar igår:
 • 285Läsningar förra veckan:
 • 621Läsningar per månad:
 • 50743Antal besökare totalt:
 • 2Besökare idag:
 • 18Besökare igår:
 • 214Besökare förra veckan:
 • 533Besökare per månad:
 • 30Besök per dag:
Welcome , today is onsdag, juni 20, 2018