Ett parti med normala politiker?

Categories: Gplussat
Tags: No Tags
Comments: 5 Comments
Published on: juni 29, 2017
I en nyligen publicerad undersökning sägs det att var femte väljare stödjer SD. När man nu ser hur en av partiets toppfigurer agerar så börjar man verkligen fundera på om "vanligt folk" helt slutat tänka. Att hänga ut enskilda människor är knappast något man förväntar sig av en ansvarsfull och etablerad politiker.

Men det stämmer väldigt bra överens med en politiker som vill bygga sin politik på att skrämma meningsmotståndare till tystnad. Ett beprövat koncept som använts av många totalitära regimer. SD's och dess offerkofta ger jag inte heller mycket för då man inte direkt är finkänslig när man angriper sina politiska motståndare.

Är det inte dags att vi "vanliga människor" tydligare talar om för våra bekanta som kanske stödjer detta parti vad vi tycker om deras åsikter. Risken är väl att vi stöter oss med dom men är inte det bra mycket bättre än att tiga och samtycka till vansinnet. Saknar vi förtroende för de etablerade politikerna så är det väl bättre vi engagerar oss i ett normalt parti och försöker påverka politiken. Det är trots allt det demokrati handlar om, att stödja partier som SD och hjälpa dom till makt och inflytande är knappast att främja demokratin. Vad jag vet så är knappast demokrati något som står högt på dagordningen för nazister, fascister (eller för den del kommunister av den gamla skolan).

Ekeroth hänger ut sitt offer och ifrågasätter domaren – hon lyssnar på Lykke Li, det är jäv – Inte rasist, men…
Att Kent Ekeroth var på god väg att spåra ur redan innan han fälldes för misshandel var det nog ingen utanför SD-sekten som betvivlade. Däremot lyckas Ekeroth förvåna även oss när han nu hänger ut offret för sin misshandel och uppmanar sina fotsoldater att lyssna på den intervju som rasideologiska Granskning Sverige (GS) gjort med domaren i hans egna mål. I filmen ifrågasätts huruvida offret verkligen fått en smäll, men GS anklagar även domaren f…

Post imported by Google+Blog for WordPress.

Posted by | View Post | View Group
5 Comments
 1. Eva Hausmann Eva Hausmann skriver:

  Är det inte dags att vi börjar prata om alternativen till SD och lyfter fram dem? SD får alldeles för mycket utrymme i tidningar och annan media, och nåt slags "alla nyheter är bra nyheter, även de dåliga" ger ju endast utrymme åt SD. Inte konstigt att folk väljer SD, de vet ju knappt vad de andra partierna står för!

 2. Håller helt klart med dig, men ett grundproblem är att SD-sekten ständigt lyfter fram hur galna övriga partier är. Därav tror jag att det är viktigt att var och en lyfter fram sin åsikt och tydligt visar att man tar avstånd från det SD står för och även gör klart för SD sympatisörer att man som person tar avstånd från allt vad partiet dom hyllar står för.

  Indirekt borde det också betyda att man tar avstånd från de människor som stödjer detta parti och vad det står för.

  Sen må dom vara djurvänner eller tycka om barn (av rätt ursprung).

  Adolf Hitler gillade hundar, det gör jag också, men det faktument gör inte att känner sympati eller gemenskap med honom.

 3. +Freddy Håkansson​​ förstår om Hitler föredrog hundar framför katter; de har ju egen vilja! 😉 (Bara trams)

 4. Kim Nilsson Kim Nilsson skriver:

  Eva, det är rätt tänkt. Trump fick också sjukt mycket gratis PR.

 5. Fredrik Hansson Fredrik Hansson skriver:

  han har inte bara en skruv lös

Kommentera

Google+ det sociala nätverket
april 2018
M T O T F L S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Lite statistik :-)
 • 26Det här inlägget:
 • 91035Antal läsningar totalt:
 • 8Läsningar idag:
 • 29Läsningar igår:
 • 230Läsningar förra veckan:
 • 691Läsningar per månad:
 • 49445Antal besökare totalt:
 • 8Besökare idag:
 • 26Besökare igår:
 • 179Besökare förra veckan:
 • 580Besökare per månad:
 • 24Besök per dag:
Welcome , today is tisdag, april 24, 2018