Tror jag tappar tron på mänskligheten

Categories: Gplussat
Tags: No Tags
Comments: 7 Comments
Published on: november 8, 2017
En del dårar (som förmodligen inte har så mycket) spränger sig i luften för en vansinnig sak. Andra girigburkar (som har så mycket mer än någon kan behöva) gör allt för att inte behöva dela med sig av sina jätteinkomster (som är resultatet av många människors hårda arbete).

Själv har jag förmodligen inte betalat tillräckligt med skatt för att täcka vad jag fått i form av sjukvård, skolgång m m för mig själv och mina barn.

Om jag bara kunde förstå hur så många kan lägga så mycket energi på att tjata om vilket hot fattiga flyktingar som flyr från krig och död är mot vår välfärd och samtidigt tiga om detta.

Kan det vara så att det är lättare att förakta de svaga och hylla de starka (i nån fånig tro att man är en av dom).

Visst ska det löna sig att arbeta, men frågan är väl hur mycket det ska få löna sig att låta andra arbeta.

Hur stora får klyftorna bli innan det som hände i St Petersburg för 100,år sen händer igen med samma hemska resultat.

Undrar om vi människor är kapabla att skapa något bra. Eller om det är vårt öde att utnyttja varandra och förstöra vår planet.

Svenske miljardären slussar pengar till skatteparadis
Bertil Hult är en av världens rikaste personer. Hans språkimperium EF spänner över hela världen och innefattar långt över 100 företag. Men Uppdrag granskning kan nu avslöja en hemlig struktur av bolag – i skatteparadis.

Post imported by Google+Blog for WordPress.

Posted by | View Post | View Group
7 Comments
 1. Krister Persson Krister Persson skriver:

  Antar att jante-världen varit en mycket bättre plats utan de mångmiljardbelopp som EF-företagen betalt i skatt och löner de senaste 52 åren. Antar också att jante-världen varit en mycket bättre plats om inte Bertil Hult hade skapat stiftelser som bekostar forskning och stöd till unga med dyslexi eller drogproblematik. Antar att jante-världen varit en mycket bättre plats om EF-företagen inte hade sysselsatt nästa 40 000 personer.

  Har man från ett aktiekapital på 5 000 byggt upp ett företag med nästan 40 000 anställda som bedriver verksamhet i över 100 länder, är man i mina ögon värd beundran, inte att bli kallad girigbuk.

 2. Ser ingen anledning att se upp till någon som gör vad han kan för att undvika att bidra till samhället samtidigt som mani hans kretsar ondgör sig över att de som utför arbetet som är grunden till förmögenheterna har för höga löner och vill minimera sitt bidrag till samhället.

  Men det är klart jag är ju i grunden bolsjevik ?

 3. Fredrik Hansson Fredrik Hansson skriver:

  Jag blir inte förvånad längre, vet inte om jag sett för mycket av denna typ av vansinne eller vad det är, men att tappa torn på visa människor är lätt gjort tyvärr. men man önskar att man skulle kunna tvinga dessa girigbukar att ge av sitt överflöd till olika hjälporganisationer

 4. Krister Persson Krister Persson skriver:

  "undvika att bidra till samhället"

  Att under mer än ett halvt sekel bygga en verksamhet från noll till 40 000 anställda är alltså inget bidrag till samhället? Miljontals kronor till stiftelser och hjälporganisationer är inte heller något bidrag?

  Vilken typ av samhälle tror ni vi skulle ha om ingen drev företag och alla skulle tvingas ge eventuellt överflöd till de organisationer som ni anser vara godkända?

 5. Krister Persson Krister Persson skriver:

  +Fredrik Hansson Skänker du ditt överskott till hjälporganisationer?

 6. Fredrik Hansson Fredrik Hansson skriver:

  +Krister Persson Ja & nej har inte så mycket men skänker ändå

 7. Robert Nilsson Robert Nilsson skriver:

  Måste det ena utesluta det andra? Måste världen målas i svart och vitt?

  Kan man inte anse att skatten är för hög utan att försvara dessa? Kan man inte påpeka hyckleriet som vänsters kulturelit sysslar med när de skatteplanerar, utan att försvara dessa?

  Kan man inte ifrågasätta statens slöseri med skatt utan av vilja riva välfärden?

  Kan man inte ifrågasätta statens och kulturelitens vansinniga hållning under migrationsvågen och samtidigt ifrågasätta dessa gubbar?

Kommentera

Google+ det sociala nätverket
oktober 2018
M T O T F L S
« Jul    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Lite statistik :-)
 • 15Det här inlägget:
 • 95960Antal läsningar totalt:
 • 12Läsningar idag:
 • 18Läsningar igår:
 • 183Läsningar förra veckan:
 • 394Läsningar per månad:
 • 52929Antal besökare totalt:
 • 11Besökare idag:
 • 18Besökare igår:
 • 161Besökare förra veckan:
 • 303Besökare per månad:
 • 21Besök per dag:
Welcome , today is onsdag, oktober 17, 2018