Jag brukar vanligtvis spy min galla över dårerna i SD men

Den här posten från ung vänster gör att jag känner ett ett behov av att spy på organisationen och tycker dom gott och väl kvalar in bland dårarna i Järnrörsgänget.

Kan knappast kallas att stjäla från arbetarna att ge så många männsikor ett tryggt arbete som IKEA gör. Ett företag som inte delar ut sina vinster till riskkapitalister som enbart är ute efter kortsiktiga vinster och den enda långsiktigheten dom ser är att öka sin egen förmögenhet med hjälp av börspekulationer.

Att sen lägga upp sin osmakliga post på IKEA grundarens dödsdag är nog höjden av respektlöshet. Har svårt att se att man plockar ngra nya sympatisörer på detta.

Skulle vara intressant att höra hur Vänsterpartiet ser på sitt ungdomsförbunds utalande.

Ung Vänster: Ingvar Kamprad byggde Ikea på att utnyttja människor
Bara timmar efter att beskedet om Ingvar Kamprads död kom på söndagen går Ung Vänster ut med ett politiskt budskap om det. ”Han har byggt sin förmögenhet p

Post imported by Google+Blog for WordPress.

Posted by | View Post | View Group

 Post details 

Categories: Gplussat
Tags: No Tags
Published on: januari 28, 2018

 Comments (52) 

 1. Själv håller jag med vänstern i många frågor, men här skäms jag. Visserligen behöver inte V stå bakom utfallandet, men ändå. Undrar vad det kommer att bli av detta?

 2. Jonas S är sökt av pressen men vill inte uttala sig, tämligen fegt och förmodligen osmart. detta har fått en enorm spridning och om han inte uttalar sig och tar avstånd och tar ungdomsförbundet i öret så kommer det nog att spilla över duktigt på partiet.

 3. +Freddy Håkansson kanske att han avvaktar? Det värsta är väl att det kommer bli fel hur han än väljer att göra, precis som det blev med Lars Ohly.

 4. Men lite småsur är han nog på killen:-)

 5. Det borde han vara! 🙂

 6. Åke Jon Åke Jon skriver:

  Otroligt korkat, har dom ingen rådgivare? Eller någon vuxen dom kan fråga?

 7. Fredrik Hansson Fredrik Hansson skriver:

  En del har inte huvudet där vi andra har de, de är väldigt osmakligt av dom 🙁

 8. +Freddy Håkansson fast Jonas har de ju kickat
  Så förstår om inte han vill prata för dem just nu. Men betvivlar stort att han håller med detta. Det är lågvattennivå å de grövsta på länge.man säger inte sånt.
  En

 9. Krister Persson Krister Persson skriver:

  Det är inte bara Ung Vänster som uttrycker sig vidrigt. Tystnaden från Sjöstedt får mig att börja undra hur långt upp de fasansfulla åsikterna egentligen går…
  twitter.com

 10. Fredrik Tedgren Fredrik Tedgren skriver:

  Ung vänster kommer få mängder av fler sympatisörer, med tanke på hur stor spridning det inlägget verkar få.

 11. Fredrik Tedgren Fredrik Tedgren skriver:

  +Lena Liljebrink Nwanna nej, det är Ohly som blivit utkastad

 12. +Fredrik Tedgren aaa ?
  Skulle bara kolla om du var med. …??

 13. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  Jag förstår inte frustrationen över uttalandet. Det är ju helt i linje med Kommunismens ursprung, och om vad som är målet med socialism.

  Nej, han har inte hurrat över att Kamprad dött, som ju MUF gjorde över att vår Statsminister mördades på öppen gata. DET var vanhedrande och avskyvärt.

  Vad som gjorts här är att de har reflekterat över hur Kamprads miljarder har byggts upp och hur han tycker att arvet efter Kamprad kan fördelas.
  Det är hans åsikt, som inte har något med hur det kommer att fördelas. Eller förändrats av att Kamprad dött, det har de tyckt långt innan Kamprad dog. Jag tycker dessutom inte att det vanhedrar Kamprads minne något alls.

  Själv tycker jag att det är en intressant gubbe som lyckats skapa en bild av en lågmäld och sympatisk mångmiljardär. Som själv sa att den viktigaste miljonen var den första, som gav oberoende. Den första miljarden var inte alls lika spännande, för vad skulle han med de andra 999 miljonerna till, de gav inte mer oberoende, snarare tvärt om.

  Att vanhedra sitt minne har Kamprad lyckats med själv genom att i hans ungdom sympatisera med nazisterna och deras ideal. Han har iofs bett om ursäkt för det många gånger.

 14. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Krister Persson fasansfulla åsikten? Att värden som skapats genom alla medarbetares, och Kamprads, arbete samlats hos Kamprad?
  Jag förstår allvarligt inte frustrationen.

  Som jag skrivit, det är ju inte som att de har spottat på Kamprads minne, alls. De har funderingar över hur hans arv skall fördelas, och det kan jag slå vad om att det är många journalister och folk inom finansvärlden som även funderar över.

  OM de inte gör de, så gör de inte sitt jobb, och skall ha skit för det.

 15. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Krister Persson vad skriver Barbro Sörman? Bara av henne godkända följare får läsa.

 16. Krister Persson Krister Persson skriver:

  +Anders Jackson Att några kommunistyngel tycker sig ha rätt till det som Ingvar Kamprad har byggt upp under närmare sju decennier, tycker jag är extremt vidrigt. Att de samlade värdena har hamnat hos Kamprad är helt fel. Hur många miljarder har under den här tiden betalt ut till IKEA-medarbetare och underleverantörers medarbetare? Genom Ingvar Kamprads entreprenörskap har många miljoner, kanske miljarder, fått en möjlighet att inreda sina hem på en nivå som de har råd med. För att inte tala om alla skatter som IKEA och dess leverantörer betalt in. Det är värden som kommunismen inte skulle kunna skapa om den så fick 1000 år på sig. Så ja, att ungkommunisterna vill stjäla hans arv och går ut med det bara några timmar efter dödsbeskedet är genomvidrigt och fasansfullt!

  Barbro Sörman har tydligen inte ryggrad nog att stå för det hon skrev. Igår var hennes tweet, där hon skrev att hon inte tänkte sörja någon som hon kallade nazist och utsugarkapitalist, helt öppet.

 17. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Krister Persson är det vidrigt att ha en åsikt om hur hans förmögenhet har byggts upp?
  Att IKEA använder minderåriga arbetare? Att IKEA är mycket hårt mot sina medarbetare som är medlemmar i facket i vissa länder?

  Jag har personligen större problem med vad IKEA faktiskt gör, än vad dessa "kommunistslynglar" säger vad de tycker vore rätt att göra.

  Ja, det är väl inte mer än rätt att underleverantörer och medarbetare har fått lön, som det har rätt till? Så varför över huvud taget plocka upp det som något exceptionellt? Det vore väl konstigt annars, om IKEA inte betalade åtminstone det, eller hur? Knappast ett argument FÖR ett företag? Att de betalar lön?

  Ja, det är trevligt att han gjort det möjligt, via att utnyttja arbetarnas arbete att bygga upp en förmögenhet, som han till stor del inte har delat med de som gör jobbet i butikerna och i fabrikerna.

  Som skrivet, jag ser inget "genomvidrigt" och "fasansfullt" att uttrycka sin åsikt. Jag anser att som MUF fira mördad statsminister på samma hotel som hans son befinner sig vara genomvidrigt och fasansfullt på riktigt. Detta är inte ens i närheten av detta.

  Och ja, han VAR nazist, och det har Kamprad SJÄLV erkänt.
  Sedan är det fan i mej hennes RÄTTIGHET att välja vem hon vill sörja. Kamprad är inte någon djävla hjälte, han är en affärsman som byggt upp ett imperium runt sig och varit DJÄVLIGT noga med att bygga upp sitt namn och rykte så att folk skall älska honom. DET har har varit väldigt duktig på.

  Det är ju helt otroligt vad folk ömmar för att en gammal man dött, gått ur tiden.

  Och ja, det finns RIKTIGA gamar som nu cirklar runt IKEA för att FAKTISKT kapa åt sig så stora delar av detta som de kan. Inte några ungvänster som uttrycker vad de anser att deras utopia vore, enligt den kommunistiska/socialistiska idealen som kommit fram från början.
  De idealen för de som byggde det svenska folkhemmet på 40-70-talen faktiskt önskade.

  De har faktiskt INTE önskat livet ur Kamprad, de vill bara inte fira en man som de inte känner eller det företag som han byggt. Att de står upp för den kritik mot IKEA som de HELA TIDEN HAFT.

  Så nej, du har INTE övertygat om att det är så vidrigt att uttala sig teoretiskt/hypotetiskt hur företaget skulle kunna delas efter upphovsmannens död.

  Du kan kritisera tanken som är grunden inom kommunism/socialism som de uttrycker KONSEKVENT, även efter Kamprads död. Men att säga att det är "genomvidrigt" och "fasansfullt" är faen i mig hyckleri.

 18. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  Och nej, jag håller inte med dem i deras åsikt, men nej, det är vaken "fasansfullt" eller "genomvidrigt".
  Det är något helt annat, som om de skulle fira Kamprads död.

  Nej, att inte vilja deltaga i den hysteriska tävlan om att hylla Kamprad bäst är heller inte "ryggradslöst", det är var och ens förbannade rättighet att få välja vem man vill hylla. Ej heller att vilja avstå att utsättas för hat som i den här tråden, det är bara rimligt.
  Det är inte att ha en diskussion. Det är hat.

  Och ja, Kamprads förmögenhet har byggts upp av att hans företag har sålt produkter billigare än det kostat att tillverka dem och att betala så lite som möjligt till sina anställda och underleverantörer. Det är så man bygger imperier som IKEA. Att tro något annat är att vara ekonomiskt naiv.
  Vad man skall göra åt det är en helt annan diskussion.

 19. Krister Persson Krister Persson skriver:

  +Anders Jackson Jag ser ingen anledning till att försöka övertyga dig. Dina åsikter och ditt försvar för Malmrot och Sörman får stå för sig själva.

 20. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Krister Persson och missbruk av "genomvidrigt" och "fasansfullt" får stå för dig.

  Men jag skulle bra gärna vilja veta hur DU tror att Kamprads miljarder kom från?

 21. Fredrik Tedgren Fredrik Tedgren skriver:

  Hur många ören per timme mer hade det blivit per anställd (både hos Ikea och hos tillverkande företag)?

 22. Hade han inga arvingar?
  Annars borde det kanske gå till fonder. Han har väl sponsrat en hel del bra grejer eller är talar jag i nattmössan igen ?

 23. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Fredrik Tedgren hur många ören hade det blivit för Kamprad om han inte utnyttjat barnarbetare och motarbetat facken? Både hos Kamprad och hos underleverantörerna?
  Jag tar inte ifrån Kamprad hans förmåga att bygga imperier, men jag tar inte bort alla andras bidrag.

 24. En rättvis lönefördelning och vad det är, tål naturligtvis att diskuteras. Detta är dock inte rätt väg att gå!

 25. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Lena Liljebrink Nwanna han har arvingar, och vi får väl vänta och se om det kommer fram några barn som är födda utom äktenskap, och om barnen kan komma överens när arvet skall delas. Och hur han har valt att fördela arvet.
  Du kan ju se vad som hände när Jan Stenbeck dog. Där var det gamar som samlades.
  Ja, han har sponsrat en del bra saker, men han har även via underbolag utnyttjat barnarbete och han har varit mycket antifackligt i några av länderna som han startat.

 26. Fredrik Tedgren Fredrik Tedgren skriver:

  +Anders Jackson tja, hur många ören hade det blivit till barnen om inte Kamprad funnits? Vi kan älta detta länge.

 27. Krister Persson Krister Persson skriver:

  +Anders Jackson​ Ingvar Kamprad har arbetat betydligt hårdare under sitt långa, yrkesverksamma liv än de flesta andra. Dessutom har hans idéer gjort det möjligt även för vanligt folk att kunna möblera sina hem med snygga, funktionella möbler. Tack och lov går det att tjäna pengar på att sälja sådant folk vill köpa.

  Vilken rätt anser DU att en ungkommunist, som sannolikt inte skapat något av värde under sitt 23-åriga liv, har till Kamprads arv? Om han verkligen har arbetat på IKEA, som han påstår, har han redan fått det han gjort sig förtjänt av i form av lön.

 28. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Fredrik Tedgren det kan vi göra.
  Men vad som jag är emot är att gå i taket, och använder helt omotiverade värderingar som "fasansfullt" och "genomvidrig" på att några ungvänster teoretiserar över vad som är en rättvis fördelning av Kamprads arv IKEA. Eller förfasas över att de inte faller på knä och hyllar honom och hans gärningar helt oreserverat.

  Han HADE nazistiska värderingar under sin ungdom, där har stödde nazister. Det är klart och han har erkänt det själv, och som han bett om ursäkt för med att de var ungdomlig oförstånd. Jag vet inte hur mycket jag går på det, men låt gå för den här gången.

  Så nej, han är verkligen inte den ofelbara man som han utmålas av många här.
  Så nej, de ungvänster som diskuterar om hur man rimligen, enligt dem, skulle fördela arv som hans, är inte heller "fasansfulla" eller "genomvidriga". Ogenomtänkt kanske, man kan vara emot iden att fördela stora arv som detta på det sättet. Det är helt ok. Men att kalla det för "fasansfulla"??? Vad skall man då kalla det hände firandet av mordet på vår statsminister av MUF:are som festade lös med champagne och spritfest när vår statsminister mördades på öppen gata i Stockholm. DET var genomvidrigt och fasansfullt för Palmes son som fick reda på mordet av deras festande.
  Vad är detta då? Om inte mycket värre än dessa ungvänster sade, dvs både fasansfullt och genomvidrigt?

  Som jag skrev, Kamprad själv påstår att han inte var så intresserad av sin första miljard jämför hans första miljon. Eftersom miljonen gav honom oberoende, medans miljarden band upp honom mer.

 29. +Krister Persson har han försakat sin tid, sin fysiska och psykiska hälsa samt sina barn för sitt jobb? Han blev 91 år! Missunnar honom inte framgången och tycker inte heller det är ok av UV att uttrycka sig som de gjort, men nu när ändå ämnet kommit upp så ska man inte glömma att de anställda också sliter.

 30. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Krister Persson det är även rätt att han utnyttjade barnarbetare och med kraft motarbetade alla som var med i facket i många länder som han öppnade affärer?

  Din användning av "fasansfull" och "genomvidrig" är helt omotiverat. Vad kallar du MUF:s festande om nyheten om Palmes död är?

  Ja, han är troligen den som gjort mest för företaget att det vuxit, men han är inte någon duvunge eller ängel som det verkar med all denna hyllningskör som man ser överallt.
  Så jag säger bara att han har inte kunnat göra det utan att betala mycket mindre till sina medarbetare, barnarbetare, och de som inte kunde gå med i facket för att kunna strida för en större del av den kaka som de tillförde av värde till företaget.

  Har jag skrivit att de har rätt?
  Har jag skrivit att jag håller med dem om hur arvet av IKEA skall fördelas?
  Ja, det är ok att tjäna pengar på företagande, det är nödvändig del av det Sverige som vi är del av.
  Det är inte DET som jag invänder mot. Jag invänder mot det oreserverade hyllandet av Ingvar Kamprad som vara någon sorts ofelbar ängel. Att fördelningen av hans företags arv inte skall kunna tåla någon diskussion eller är bortom all kritik.

  Du verkar ju inte ens veta om han jobbat på IKEA eller ej, så hur skall DU då ens kunna säga om han fått ut sin förtjänta del av den vinst som han då tillfört företaget?

 31. Krister Persson Krister Persson skriver:

  +Anders Jackson Oavsett vad man tycker om Ingvar Kamprad som person och delar av hans affärsmetoder, så har hans livsverk skapat en försörjning för miljontals människor. Att ungvänstern samma dag som Kamprad dött diskuterar hur de ska stjäla arvet, anser jag vara fasansfullt och genomvidrigt. Det är ingen fundering över rimlig fördelning de pratar om och det vet du också.

  Vad har MUF med Ingvar Kamprad att göra? Kan vi försöka hålla oss till ämnet?

  +Anna-Karin Grönberg​ Jag är övertygad om att de IKEA-anställda också arbetar hårt. Självklart hade aldrig IKEA blivit så stort som det är om inte så många hade valt att arbeta där. Men det är det som är kontentan i resonemanget. Malmrot företräder en ideologi som är uppbyggd av tvång och våld. Att de på något sätt skulle få medverka till fördelningen av arvet är en motbjudande tanke.

 32. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Krister Persson så du anser att MUF dansade och festade till nyheterna om Palmes dör är ok, men att diskutera politik om IKEA är "fasansfullt" och "genomvidrigt"?

  Detta har med att använda rätt ord till rätt händelse. Så ja, det har relevans.

  Om nu det är så "fasansfullt" och "genomvidrigt" att diskutera IKEA, vad är då att bokstavligen dansa på och festa in nyheten om Palmes död? Och det är på det sättet som Palmes son fick reda på om sin fars död och sin mors skottskada?

  Jag är bara nyfiken vilka ord du använder om detta? Att FAKTISKT fira någons död, vilket inga av de exempel du givit och uttalat dig om har gjort. Du kanske kommer ihåg vad du gjorde när du fick reda på att Statsminister Palme skjutits på öppen gata i Stockholm?

  Tänk att du undviker att svara på mina frågor till dig, det är lustigt. Eller något…

 33. Krister Persson Krister Persson skriver:

  +Anders Jackson Olof Palme och MUF kan vi diskutera i en annan tråd. Den här handlar om ungkommunister och Ingvar Kamprad.

 34. +Krister Persson​ att personer "valt" att arbeta på ett ställe ursäktar inte de låga lönerna. Alla borde ha rätt till löner som det går att leva på utan att behöva jobba sig sjuka.

  Men i motsats till Malmrot så tänker jag inte kasta skit på Kamprad och tycker inte att han behöver dela upp sitt arv mellan de anställda. Ställer mig inte heller bakom ideologier med våld. Tvång är en relativ definition, vi alla som inte är ekonomiskt oberoende lever ju under tvång till viss del.

  Önskar bara att attityden till arbetande människor vore annorlunda för de sliter minst lika mycket som dessa som de jobbar under. Att prata om att de har valt sin situation är också en trist inställning. Säkert hade de valt annorlunda om de insåg vad konsekvenserna skulle bli och sen kan det vara för sent.

  Nu pratar jag inte specifikt om personalen på IKEA, de kanske har det jättebra. Men överlag så finns det ju många yrken där människor arbetar sönder sig för en skitlön och det problemet är ju bra om det går att komma tillrätta med. Samhället måste ju finnas till för alla och inte bara de som har begåvningen att driva ett företag.

 35. Krister Persson Krister Persson skriver:

  +Anna-Karin Grönberg Jag håller med om alla som arbetar förtjänar en skälig lön. Men det känns lite märkligt att föra det resonemanget i en tråd om Ingvar Kamprad, vars idé har skapat arbete för flera hundratusentals personer och gjort det möjligt även för de med låga löner att inreda sitt hem med bra och billiga möbler.

  Man kan ju fundera över hur många arbetstillfällen Malmrot och hans gelikar har skapat.

 36. Känner en hel del som arbetar på företaget och dom trivs ypperligt. Sen kan vi nog inte hitta en enda arbetsplats där det inte finns någon som lider. Tyvärr så är väl orsaken många gånger de man brukar kalla arbetskamrater.

  Själv retar jag mig nog mer på lönerna hos anställda toppchefer än entreprenörer som byggt upp ett stort och framgångsrikt företag.

 37. +Krister Persson​​​ tråden handlar ju inte enbart om Ingvar Kamprad, utan även om vänsterns resonemang. Malmrot har rätt att uttala sig hur dumt han vill, även om han inte skapat några arbetstillfällen. Det sunda i det här är ju ändå att de flesta tar avstånd från vad han säger.

  +Freddy Håkansson​​​ håller helt och hållet med dig i din senaste kommentar. Skulle också tänka mig att arbeta på Ikea.

 38. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Krister Persson så du vill alltså inte förklara för mig hur du vill beskriva det MUF gjorde, nu när du har använt "fasansfullt" och "genomvidrigt" på en sådan skitsak som Malmrot har sagt?

  Ja, det ÄR relevant till hur du använder språket, vad som blir kvar när du skall beskriva vad Anton Lundin gjorde i Trollhättan. Vad MUF:arna gjorde i Alperna när Olof Palme mördades.

  Helt enkelt, jag tycker att du är LÅNGT utanför vad som "fasansfullt" och "genomvidrigt" är relevanta ord.

  Ja, du kan ju alltid gå med på att det var starkt överdrivet. Det innebär inte att du på något sätt tycker att vad Malmrot sa var ok, varken politiskt eller moraliskt. Annat än att du då faktiskt har kvar ord att relevant beskriva faktiska genomvidriga och fasansfulla dåd.

  Inte vad några beskriver hur de skulle vilja att världen var beskaffad när det kommer fördelningen av rikedomar. Om du håller med dem eller ej.

 39. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Freddy Håkansson det tycker jag inte har med vad +Krister Persson använder för vokabulär för att beskriva vad Malmrot har gjort. Inte om man jämför med de beteenden och dåd som jag beskrivit.

  Ja, språket ÄR viktigt. Det är varför jag länge varnat för vad SD gjort med vårat spårk, när det vridit tankebanorna till deras fördel genom att använda deras ordval.

  Och jag demonstrerar detta med att be Krister att beskriva dessa dåd, nu när han använder orden om vad en ung pojkspoling har gjort när han uttalade sig politiskt om något som de haft som åsikt långt innan Ingvar Kamprad dog.

 40. Krister Persson Krister Persson skriver:

  +Anders Jackson Då förstår jag. Eftersom DU inte anser att "fasansfullt" och "genomvidrigt" är applicerbara på uttryck för kommunism, får ingen annan heller tycka det. Fullt i linje med din övriga argumentationsteknik, så jag köper det.

  För övrigt är jag innerligt trött på debattörer som tillskriver andra åsikter som de aldrig givit uttryck för och försöker avkräva svar omkring de åsikterna. Det är ohederligt och väldigt osnyggt. På din linje skulle jag kunna påstå att ditt milda förhållningssätt till Malmrots uttalande innebär att du ser lika milt på röda khemerernas härjningar och tycker att Venezuelas folk förtjänar att svälta ihjäl.

 41. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Krister Persson jag bedömer inte vad du har för åsikter i frågan, jag frågar VAD du vill kalla det Malmrot sagt jämfört med de exempel jag givit.

  DU vägrar göra jämförelsen, troligtvis för att skitsaken som Malmrot gjort, jämfört med exemplen gör att DU inte kan försvara ditt användande av kraftorden.
  Dessutom, jag har INTE tillskrivit dig några åsikter, JAG HAR FRÅGAT dig, vilket är en djävla skillnad. DU har ovan i ditt svar tillskrivit mig åsikter, vilket alltså är det du påstår att jag gör.
  Halmgubbar är du bra på att skapa.

  Det handlar INTE om kommunism, vilket inte är vad V är, för övrigt. Det handlar om att DU använder kraftord om en skitsak, så jag har frågat dig om vad du vill använda på de andra sakerna.

  Så igen.

  JAG HAR FRÅGAT DIG, men DU vägrar ju svara. DÅ ÅTERSTÅR ju bara att spekulera, vilket ju DU ÄVEN GÖR när det gäller Malmrot. Som om han över huvud taget varit arbetare och annat som du hittar på och med Hamlgubbeargumentation tillskriver honom.

  Jag är glad att du faktiskt frågar. Nej, jag tycker inte att khhemernas härjningar var ok, de var genuint fruktansvärda och genomvidriga. Jag tycker inte att någon skall svälta ihjäl, det är något som faktiskt är fassansfullt, på riktigt. Det stora steget i Kina var även det vansinnighet och Stalinismen och Leninismen är vansinnigheter som skapades av sjuka hjärnor.

  Så, nu igen. VILKA ORD VILL DU ANVÄNDA FÖR ATT BESKRIVA DE HÄNDELSER SOM JAG FRÅGAT OM? NU NÄR DU ANVÄNT "fassansfullt" och "genomvidrigt" när någon beskrivit sina åsikter i en fråga? Vad har du kvar för dessa handlingar?

  Enkla frågor som svaras enkelt, om du klara av det. Jag vet inte vad som proportionellt skulle ligga för mord och hyllande av en mördare. Därför är jag intresserad av vad du tycker.

 42. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Krister Persson och nej, du är antingen genuint helt oförstående för problemet, eller så väljer du att ignorera det.
  Eftersom du vägrar att besvara den enkla frågan, som en fullblodspolitiker.

 43. Krister Persson Krister Persson skriver:

  +Anders Jackson Jag väljer att inte bemöta dina insinuanta frågor helt enkelt för att det inte finns någon mening. Jag har inte dragit in Olof Palme, MUF eller Anton Lundin i diskussionen och har verkligen ingen skyldighet att diskutera dem med dig. Det är ingen vacker debatteknik att hitta på irrelevanta frågor och sedan kräva svar på dem.

  Men jag måste medge att jag finner det väldigt fascinerande att du lägger ner så mycket tid och energi på att ifrågasätta mitt ordval. Vad hoppas du på att åstadkomma? Att jag ska välja ord som du har godkänt?

 44. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Krister Persson men det går att vara insinuant mot Malmrot?

  Jag frågar bara en enkel fråga, som du uppenbarligen inte klarar av att svara på, eftersom du har använt ord som passar på en skitsak som det Malmrot sa.

  JAG har dragit in Muf och Anton Lundin som EXEMPEL på när de ord du använde om Malmrot är passande.

  Så ja, VAD kallar du det som de gjorde? Är det så svårt att svara på det?

  Det är inte insinuerande, det är frågande om vilka ord du använder om dessa? VI kan lägga till de du skrev om mig, som Khmerernas avrättande av intellektuella, som DU påstod att jag skulle gilla.

  Därför vore det ju lämpligt att du talade om vad du skulle kalla dem.

  Nej, du behöver inte använda ord som jag godkänner. MEN jag undrar vilka lämpliga ord som du har kvar för att beskriva de fasansfulla och genomvidriga händelser som jag hänvisade till. Nu när du har använt dem på den relativa skitsak som Malmrot skrev.

  Jag är genuint intresserad, för jag ser inte hur du skall kunna jämföra dem med det Malmrot skrev, och fortfarande ha någon trovärdighet kvar.

  Men du får gärna förvåna mig.

 45. Krister Persson Krister Persson skriver:

  +Anders Jackson Jag kommer inte att lägga mer tid på dig.

 46. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  Det förstår jag +Krister Persson eftersom du vet att du inte kan förklara hur du skall kunna hitta ord som är proportionerliga för de exempel jag tog upp när du använde kraftuttrycken för en sådan skitsak.

 47. Krister Persson Krister Persson skriver:

  +Anders Jackson Jag tror de flesta som läser tråden förstår varför jag har tröttnat på dig 😉

 48. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  Och varför du inte svarar på enklar frågor.

 49. Lång diskussion som jag inte tagit del i.

  Jag vidhåller min uppfattning om att UV här totalt tappat all form av sunt omdöme. Sen finns det säkert tillfällen när andra ungdomsförbund trampat i klaveret, men det ursäktar knappast UV i det här fallet. Eg förstår jag inte varför vad andra sagt och gjort i andra sammanhang har att göra med om någon eller några gjort ett dumt uttalande. En dumhet från någon rättfärdigar väl knappast en egen dumhet.

  Vad jag vet så för de som jobbar på IKEA löner och förmåner enligt alla gällande avtal samt även en del förmåner som julgåvor m m.

  Så att beskriva IKEA som någon form av utsugarföretag känns för mig ganska galet. Ärligt sagt så tror jag också att IK ägnade betydligt mer tid på det vi normalt kallar arbete enligt den gängse normen där vi har en klart markerad gräns mellan arbete och fritid. Nu tror jag inte att han såg det som en uppoffring då han förmodligen älskade sitt arbete och det var hans största intresse här i livet (en ynnest som är få förunnat).

  Visserligen så byggde han upp en stor förmögenhet men till största del används den till att expandera företaget och trygga dess framtid istället för att gynna investerare och börsspekulanter som bara har sin egen vinst framför ögonen.

  Jag må ha åsikter om hur världens tillgångar är fördelade och om löner för toppdirektörer (som undrar vad dom får för skatten) och även vad vissa pampar och politiker får för löner för sitt arbeta.

  Men jag kommer aldrig att spotta på duktiga entreprenörer och företagare som lyckas skapa stora och framgångsrika företag som trots allt ger arbete åt många (vars största intresse kanske inte är det man arbetar med).

  Nu blir jag väl stämplad som högerextrem i stället för vänsterextremist ?

  Sen kan man inte låta bli att fundera över varför inte UV spyr sin galla över t ex Zlatan som också har extremt hög inkomst, och där handlar det ju faktiskt också om pengar som måste komma ifrån någons hårda arbete.

 50. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  Läs här. Kamprad är knappast något helgon, som det framställs.
  Vad UV gör är att de ställer en fråga om företaget. Vilket är helt ok, enligt mig.

  Har Zlatan anställda? Zlatan har jobbat för det, han får betalt för sitt jobb. Att det är åt h..te stor lön är en annan sak och skall tas upp med de som betalar den. dvs det är något helt annat.

  Nej, inte högerextremist… 😉
  Det är din åsikt, men Kamprad var nazist, bad om ursäkt och sedan nämnde en nazist i goda ordalag efter det.

  IKEA har haft barnarbetare och har jagat fackligt aktiva.

  Nej, det är inte bara bra med vare sig IKEA eller Ivan.

  https://www.etc.se/ledare/darfor-hyllas-inte-kamprads-soner

 51. Om vi nu inte hade entreprenörer och företagare som skapade och drev företag vilka skulle då se till att alla de som vill ha ett jobb att gå till, få sin lön och i det stora hela inte bry sig speciellt om företag man arbetar på när man väl "stämplat ut" få något att leva på.

  Står mig enorm på alla som försöker jämställa företagande och entreprenörskap med någon form av näst intill kriminell verksamhet.

  Om vi nu ska avsky företag så borde vi väl inte ta anställning hos dessa skurkar, eller gynna dom genom att handla varorna de säljer och producerar.

 52. Anders Jackson Anders Jackson skriver:

  +Freddy Håkansson jag har inget emot entreprenörer och företagare, jag har varit tillräckligt nära sådana för att uppskatta dem. Jag unnar även de flesta av dem högre löner och en rimlig personlig förmögenhet. Som Kamprad själv i sin propaganda beskrev sig. Att den första miljonen var viktigast, och viktigare än första miljarden. Den första miljonen gjorde honom fri och självständig. Den förta miljarden låste honom i ansvar. Allt enligt Kamprad själv.

  Men jag har även varit tillräckligt nära dem för att inte höja dem till skyarna och hålla dem bortom all rimlig kritik. Vilket jag ser när det gäller Kamprad och hand företag. Kritiken mot denna UV-representant. Att folk jämställer honom med nazister.

  Men jag förstår även att hans propaganda som han haft gående rätt länge nu har nått sitt mål. Att han blivit Kannoniserad i Sverige.

  UV-representanten har vad jag sett, och inte heller har någon visat mig, att han har gått till personlig attack på Ingvars karaktär, än vad han själv har gjort sig.

  Som att var Nazist i sin ungdom, men sedan bad om ursäkt, för att senare hylla en nazist. Detta skadar hans trovärdighet på det planet i mina ögon.

Kommentera


 Menu 

 © 2018 - Freddy's Platta 

%d bloggare gillar detta: